Kennis maken met Eelco van Gelderen

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020Ik heb een carrière als Business Development Manager achter de rug. Ik ben pas nadat ik geslaagd was voor mijn pilotenopleiding gediagnosticeerd met een schizo-affectieve stoornis. Mijn voornaamste doel is het vergroten van kwaliteit van leven en verder werken aan herstel. In de toekomst wil ik wellicht als ervaringsdeskundige en docent aan de slag. Ik maak deze documentaire omdat ik andere mensen met een psychische kwetsbaarheid wil motiveren en stimuleren om verder te blijven kijken naar mogelijkheden voor herstel, en het terugnemen van de regie over het eigen leven.


Ik weet hoe moeilijk het is om een psychische stoornis te hebben. Hoe frustrerend en verwarrend het is. En hoe moeilijk de weg naar herstel. Ik wil mensen met een psychische aandoening een hart onder de riem steken en laten weten dat ze niet alleen voor staan. Ik hoop dat mijn verhaal je stimuleert en motiveert om te blijven zoeken naar herstelmogelijkheden. Te blijven zoeken naar manieren die een hogere kwaliteit van leven mogelijk maken.

Mijn stoornis vind ik al lastig genoeg, maar daar komt nog eens bij dat er een behoorlijk stigma rust op psychische aandoeningen. Er wordt nog steeds heel anders tegen lichamelijke aandoeningen gekeken dan naar psychische aandoeningen. Daar wil ik verandering in aanbrengen.89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gastles