Stress als de grootste reden van mijn kwetsbaarheden

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020
Na 10 jaar met hevige stress geleefd te hebben ging het in 2016 mis. Ik raakte mijn baan kwijt, mijn relatie liep stuk en ik stond op straat. Na twee jaar kwakkelen en nog meer stress kwam de eerste diagnose: burn-out. Dit werd echter al snel psychotische kwetsbaarheid en schizo-affectieve stoornis. Er werd medicatie voorgeschreven en daar moest ik het mee doen. Ik heb 2 jaar lang zwaar verward en met stemmen in mijn hoofd doelloos en diep ongelukkig rondgelopen.

Met wekelijks een kort gesprekje met mijn sociaal psychiatrisch verpleegkundige over dat het nog steeds erg slecht ging. Het was volgens de experts van Pro Persona te vroeg voor cognitieve gedragstherapie en een andere benadering was er eigenlijk niet. De medicatie moest zijn werk doen. Mijn psychose nam inderdaad langzaam af, maar de stemmen bleven.

Ik heb twee jaar lang gedesillusioneerd “Op mijn bed gelegen”. Al wachtende op dat die medicatie dan daadwerkelijk zijn werk zou gaan doen. In mijn hoofd spinden de gedachten maar rond. “Ik ben ongeneeslijk ziek”, “een normaal leven is onmogelijk”, “zeg gezonde relaties maar gedag”, “een carrière of werk met de enige voldoening kan niet meer”.

Ik ben ervan overtuigd dat als ik vanaf het begin beter was voorgelicht het wellicht niet zo ver was gekomen.

Want in 2018 brak ik. Na het consulteren van het peaceful pill handboek en het bemachtigen van de nodige medicijnen besloot ik dat ik niet verder wilde en nam een overdosis amitriptyline. Dat mislukte ternauwernood. Ik werd door mijn ouders te vroeg gevonden en in comateuze toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar heb ik 3 weken op het intensive care aan de beademing gelegen, maar uiteindelijk heb ik het overleefd. De schade? Een beschadigde zenuw, een verlamd been, zwaar beschadigde longen en een gigantische deuk in mijn ego. Ik heb nog regelmatig spijt dat het toen niet gelukt is.

Mijn ziekenhuis verblijf was een surrealistische ervaring.

...................

Lees de rest op http://psychosenet.nl


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gastles