Gastles

Breinpijn is een documentaire over het proces van Eelco van Gelderen, die zijn toekomst als piloot in rook op zag gaan toen hij psychotisch werd en stemmen ging horen. Het is ook een film over de veranderende psychiatrie.

Breinpijn is door honderden mensen online, via het werk of tijdens de opleiding gezien. Vaak gaan de makers samen met studenten de film bekijken en zelfs online zijn met docenten en studenten mooie discussies gehouden. Voor het komend jaar willen de makers zich toeleggen op het geven van gastlessen voor degenen die opgeleid worden in het psychiatrisch veld. Als psychiater, psycholoog, MW-er, SPV-er, ervaringsdeskundige, Ambulante GGZ-er.


Deze hoopgevende documentaire laat juist zien dat daar waar hulpverleners, gemeentelijke instanties. lotgenoten en het netwerk samenwerken, mooie en zeer zinvolle initiatieven kunnen ontstaan.


Gaan we met z’n allen luisteren naar ervaringsdeskundigen, gaan we zorgen voor beter afgestemde behandelingen waarin de thuissituatie, het netwerk en behandelaars nauw samenwerken, met ambulante hulpverleners? Of blijven we met vaste protocollen werken?


Voor wie? Breinpijn is er voor iedereen die met de GGZ te maken heeft. De film kan vooraf thuis door studenten worden gezien óf gezamenlijk tijdens de les, al naar gelang de hoeveelheid tijd die beschikbaar is.


Aan de hand van vragen naar aanleiding van de film gaan we in discussie, maken we subgroepen of zetten we stellingen in waarover de discussie losbarst. Het doel: (anders) leren denken over psychoses, depressies, suïcidaliteit, stemmen horen. Over psychische kwetsbaarheid, ook die van jezelf.


Heb je vragen of een ander idee om Breinpijn te vertonen, schroom niet en neem contact met ons op: info@breinpijndocumentaire.com #Documentaire #breinpijn #ggz
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven